Verduurzaming project resultaten in Somaliland

Het Somaliland Development Fund Phase Two (SDF2) is een multidonorfonds dat de regering van Somaliland ondersteunt bij het leveren van basisdiensten en essentiele infrastructuurprojecten die prioriteit hebben in het kader van het tweede Somaliland National Development Plan (NDP2) 2017-2021. Het programma loopt van september 2018 tot maart 2024. Het VK, Denemarken, Nederland en Noorwegen financieren het programma. Het programma omvat projecten op het gebied van wegen, landbouw en veeteelt faciliteiten, watersystemen en visserij. Het programma is gericht op het ondersteunen van inclusieve economische ontwikkeling, het stimuleren van het creëren van banen en snelle groei, en het leggen van de basis voor veerkracht en ontwikkeling op de lange termijn. Het programma richt zich ook op het versterken van de capaciteiten van de regering van Somaliland om prioriteiten te stellen en de duurzame en rechtvaardige ontwikkeling van de infrastructuur van Somaliland te beheren.

Lees verder »

Strategic Growth And Development Of The UNCCD Towards 2044

Taking inspiration from the novel ” the Ministry of the Future” by Kim Stanley robinson, UNCCD staff was invited to join this workshop on 28th February to explore scenarios for growth and development for the UNCCD. The workshop presented survey findings and validated qualitative data on the UNCCD’s organisational dynamics. Based on these findings, shaped in a SWOT analysis, we explore organisational implications for three development scenarios:

Lees verder »

Installatie Interim Change Management Team Delfstoffen Autoriteit Suriname

“Wij zijn nog nooit eerder in de geschiedenis van Suriname zo dichtbij het instellen van het instituut gekomen”, merkt Minister David Abiamofo van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) op tijdens zijn toespraak in Jacana Amazon Wellness Resort. Volgens Abiamofo wordt er al langer dan 30 jaren gesproken over het opzetten van een Delfstoffen instituut (Autoriteit). Uiteindelijk mochten medewerkers van de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst (GMD), het Bauxiet Instituut Suriname (BIS), Ordening Goud Sector (OGS) en van Mijnbouw/NH op 17 november 2022 deelgenoot zijn van de installatie van een Interim Change Management Team alsook een motivatiesessie inzake het op te zetten Instituut.

Lees verder »

Sustainability issues in SDF project management

The workshop on the sustainability of the SDF2 projects, was held at the Ambassador Hotel in Hargeisa on Monday 9 May. The workshop was part of an ongoing baseline assessment of the sustainability of current SDF investment projects.

Lees verder »

Reflectie Workshop Common Grounds Campus Woudhuis

Met de eerste ervaringen van inclusief werkgeven en leren met MKB werkgevers, wordt het tijd om actieleren op Campus Woudhuis verder vorm te geven voor 2022. In deze reflectie workshop heeft het kennisplatform van de Campus deze uitdaging opgepakt.

Lees verder »

Transitie process naar nieuw Delfstoffen Instituut Suriname

Met de opening van de strategische planning workshop op 10 maart heeft 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐃𝐚𝐯𝐢𝐝 𝐀𝐛𝐢𝐚𝐦𝐨𝐟𝐨 𝐯𝐚𝐧 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐮𝐫𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐇𝐮𝐥𝐩𝐛𝐫𝐨𝐧𝐧𝐞𝐧 𝐨𝐟𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐞𝐥 𝐡𝐞𝐭 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭𝐬𝐞𝐢𝐧 𝐠𝐞𝐠𝐞𝐯𝐞𝐧 voorde herstructurering van de delfstoffen sector in Suriname.

Lees verder »

De rol van stakeholder betrokkenheid in EBS projecten wordt versterkt

EBS, het Surinaamse staatsbedrijf voor electriciteit opwekking en distributie, versterkt het project management met een gestructureerde methode voor stakeholder participatie. Het door de Caribbean Development Bank gefinancierde Suriname Power Project  (Electricity System Upgrade and Expansion) wordt hiervoor als pilot gebruikt. Het project is gericht op capaciteitsversterking om het stakeholder engagement proces binnen de energiesector te verbeteren.

Lees verder »
1 2 3 6